Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eltűnt kisrepülőt keres a Magyar Honvédség kutató-mentő alakulata

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2016. február 28. 13:04

Egy Cessna 152 típusú gép szállt fel Gödöllőről február 28-án, vasárnap a reggeli órákban. A gép Tatabánya térségében elveszítette a kapcsolatot a földi irányítással, ezért a Hungarocontrol 11.30 órakor kérte a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatának a segítségét. A gép keresését a pápai szolgálat a riasztás után egy Mi-8-as helikopterrel azonnal megkezdte, a kutatás jelenleg is folyik.

1596009613

Magyarország teljes területét lefedi a Magyar Honvédség által biztosított légi kutató-mentő szolgálata. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis helikopterei és személyzetük a nap 24 órájában készen állnak arra, hogy a bajba jutott légi járművek személyzetének és utasainak segítséget nyújtsanak, esetleges légi baleseteknél, katasztrófáknál azonnali segítséget adjanak. A helikopterek személyzetei nemcsak a mentés orvosi részére vannak felkészülve, hanem képesek kiszabadítani a roncsokból a sérülteket speciális vágóberendezésükkel, valamint megközelíthetetlen helyekről, erdőkből, vizek felületéről csörlőberendezéssel képesek kimenteni a sérültet vagy kijuttatni az első orvosi segélyt.

A minden eshetőségre felkészített személyzet és helikopter még abban az esetben is képes segítséget nyújtani, amikor csak ejtőernyővel lehet kijuttatni az első segítségnyújtót, mivel a gép fedélzetén ejtőernyős is tartózkodik minden éles bevetésen.

Bővebb információval később tudunk szolgálni.

Fotó: archív