Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes, de nehéz évet zártak

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2018. február 20. 19:28

Eredményekben gazdag, de nehéz évet hagytak maguk mögött a logisztikusok. Az MH Logisztikai Központ évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén – február 20-án, kedden, a fővárosban – beszédet mondott Huszár János altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes.

1599182063
Az altábornagy beszédében megköszönte az állománynak az elmúlt évben nyújtott teljesítményt, hozzátéve, hogy nemcsak a tisztán logisztikai feladatokban jeleskedtek. Hangsúlyozta:  a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program végigvitelében az állománynak kiemelt szerep jut, s a fejlesztések valódi evolúciót jelentenek majd a hadsereg számára. Erre – fűzte hozzá – biztosítékot jelentenek a kormány elhatározása és az anyagi források.

„Az elkövetkező időt ki kell használni, s ebben a logisztikusoknak nagy szerep jut" – fogalmazott Huszár János altábornagy. Fontosnak nevezte továbbá a kibervédelmi képesség kialakítását, a határ menti feladatokban vállalt szerepet, és azt, hogy az alakulatok március 31-ig hozzájussanak az új gyakorlóruházathoz.

1599182063

Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka elmondta: az állomány – mintegy 300 fő – összesen négy objektumban és három helyőrségben van jelen. Eredményeik között megemlítette az új járművek beszerzését, majd az alakulatokhoz való eljuttatását. Ezek között szerepelnek például terepjárók, nehézgép-szállítók és kisbuszok, de a Zlin gyakorló-repülőgépek beszerzése és a Mi-24-es helikopterek felújítása is az ő közreműködésükkel valósulhatott meg.

A múlt évi gyakorlatok közül kiemelte a Saber Guardian 2017-et és a Safety Fuel 2017-et. Az idei feladatokról szólva elmondta: a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program számtalan lehetőséget kínál, hogy a logisztikusok egy újabb kiváló évet zárhassanak.

1599182064

Fotó: Rácz Tünde