Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eseménydús tavaszvárás az egri Wigner Középiskolában

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. március 9. 17:03

Eseménydús hetek állnak az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium azon tanulói mögött, akik katonai alapismereteket is tanulnak.

Újabb altisztjelöltek


Az idei évben is február 15-ig lehetett jelentkezni az MH Altiszti Akadémiájának érettségi utáni altiszt-képzéseire. Az iskola és az Akadémia hatékony együttműködésének köszönhetően az utóbbi évekhez képes megnőtt azok száma, akik a Magyar Honvédségen belül képzelik el jövőjüket. Tíz tanuló jelentkezett altisztnek, négyen pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tiszti képzésén szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az altiszt- és tisztjelöltek közül többen már részt vettek az önkéntes műveleti tartalékos kiképzésen, a többiek pedig most tavasszal nyújtják be jelentkezésüket. Az Akadémiára jelentkezőket az egri Toborzó Iroda munkatársai tájékoztatták a felvételi eljárás rendjéről és a rájuk váró kihívásokról. A jelentkezés alkalmával Busák István igazgató hangsúlyozta a hazafias nevelés fontosságát, valamint gratulált az Akadémia képzéseire jelentkező diákoknak.

1596028593

Megemlékezés a doni katasztrófáról

A honvédelmi nevelésben résztvevő wigneres diákok az év elején aktívan bekapcsolódtak Eger társadalmi életébe is. Január 12-én a diákok álltak díszőrséget a doni katasztrófa 74. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségen, ahol a város hőseire emlékezve emléktáblát és kopjafákat avattak. Az évfordulóhoz kapcsolódóan vett részt tizenkilenc tanuló a XVII. Doni Hősök Emléktúrán 2017. január 26. és január 29. között. Az embert próbáló időjárási körülmények ellenére a gyerekek derekasan helyt álltak a több napos meneten, élvezték a programokat, és örültek, hogy kipróbálhatták magukat.

1596028594

HOSOSZ-lőverseny

Februárban szervezték meg a HOSOSZ által koordinált KatonaSuli Légfegyveres Lövészkupa házi versenyét: az iskola diákja, Timár Dávid 10.K osztályos tanuló nyerte meg a HOSOSZ Házi Lőverseny Postakupáját. Az országos döntőn az intézmény egy csapattal képviseltette magát. A férfiak egyéni versenyében Tóth Márkó 11. B osztályos tanuló a 8. helyen végzett, míg csapatban a 12. helyet szerezték meg a wigneresek.

1596028594

Fotók: www.heol.hu, www.hososz.hu és Wigner Középiskola