Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Esküvel fogadták

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Ruzsa István |  2020. február 14. 15:41

Ünnepélyes katonai esküt tettek az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred alapkiképzését eredményesen teljesítő katonák február 14-én, pénteken, Szentesen, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

1596076064

A szentesi Damjanich laktanyában megtartott hat hetes egységes alapkiképzés során az újoncok az elméleti képzések mellett, többek között alaki, egészségügyi, harcászati és lőkiképzésen, valamint vegyvédelmi és műszaki-robbantási foglalkozásokon vettek részt.

Az alapkiképzést sikeresen teljesítő, esküt tevő 55 katona és hozzátartozóik előtt Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa elmondta: a honvédség olyan, mint egy gondoskodó család, ahol a bajtársakra mindig lehet számítani.

1596076064

Antal László ezredes, a szentesi alakulat parancsnoka az alapkiképzéssel kapcsolatban elmondta: teljes egészében a műszaki ezred biztosította a szakmai hátteret annak érdekében, hogy az esküt tett katonák maximálisan felkészítve térhetnek vissza alakulataikhoz.

A kiképzett katonák első beosztásukba a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalához, a Magyar Honvédség Parancsnokságához, illetve az MHP alárendeltségében működő 11 alakulathoz kerülnek.

1596076064

 Az alapkiképzést sikeresen teljesítő Nemes Andrea magasépítő technikusként a Mészáros Lázár-ösztöndíjjal került a Magyar Honvédség kötelékébe. Mint kiemelte: az alapkiképzés során igazi közösséggé értek, így szolgálati helyükön már összeszokott csapatként tudnak együttműködni.

Az ünnepélyes eskütételen – mások mellett – jelen volt dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere, dr. Tóth Flórián, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal vezetője.

GALÉRIA