Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Európai szárazföldi parancsnokok találkoztak

Szöveg: Dániel Richárd őrnagy |  2018. október 24. 17:50

Október 17-19. között rendezték meg a németországi Wiesbadenben, az Amerikai Egyesült Államok Európában Állomásozó Szárazföldi Erőinek (USAREUR) szervezésében az Európai Szárazföldi Erők parancsnokainak találkozóját. Hazánkat Sándor Zsolt dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke, parancsnokhelyettes képviselte.

1599194995
A rendezvényen részt vett Mark A. Milley vezérezredes, az Amerikai Egyesült Államok szárazföldi haderőnem-főnöke, valamint Christopher G. Cavoli altábornagy, az USAREUR parancsnoka, aki a rendezvény házigazdája is volt egyben.

A résztvevők áttekintették a szárazföldi erők együttműködésének aktuális kérdéseit, illetve az egyes nemzeti haderők közötti együttműködés kiterjesztésének lehetőségeit. Az 1988-ban életre hívott konferencia célja, hogy a szárazföldi erők parancsnokai megvitassák a regionális és globális biztonság időszerű feladatait, és megosszák egymással műveleti és kiképzési tapasztalataikat.

A konferencia a közös szakmai és kulturális programokon túl lehetőséget nyújtott a szárazföldi haderővel kapcsolatos kétoldalú egyeztetésekre is.