Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Európai uniós, valamint ENSZ-misszióba készülnek a katonák

Szöveg: Kelemen Ilona |  2020. március 16. 7:16

Az Európai Unió, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezete missziójába, törzs- és egyéni beosztásba készülő aktív, valamint önkéntes műveleti tartalékos katonák részére tartottak békeműveleti felkészítést Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban március első hetében.

1596077125

Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló egyhetes kiképzés az egyenruhások részére misszió-orientált, hadszíntérspecifikus felkészítést nyújtott. Számos olyan területet érintettek, mint az adott régió katonaföldrajza és a műveleti területen jellemző vallási, kulturális különbségek, valamint az esetleges biztonsági kockázatok, veszélyek kezelése. Pszichológiai felkészítésük során megismerkedtek a fogvatartás során alkalmazandó viselkedési szabályokkal, emellett elektronikus információ- és dokumentumvédelemről szóló előadáson, illetve pénzügyi, biztosítási és vámtájékoztatón vettek részt. A katonáknak arra is lehetőségük volt, hogy felfrissítsék az egészségügyi, valamint a rögtönzött robbanóeszközök elleni védelemmel kapcsolatos ismereteiket.

1596077126

Az ENSZ misszióba készülők részére a kiképző központ biztosította a lehetőséget az ENSZ által meghatározott ismeretek  távoktatási környezetben történő feldolgozására. Ezeket a tudnivalókat a felkészülők a célfelkészítést megelőző hetekben, egyéni tanulásra fordítható idejük terhére, önállóan sajátítottak el.

A katonák két különböző műveleti területen látják majd el feladataikat. Az ENSZ Nyugat-Szaharai Választásokat Ellenőrző Misszió (United Nations Mission for the Referendum in Western Sahara – MINURSO), valamint az Európai Unió Grúziai Megfigyelő Misszió (European Union Monitoring Mission Georgia) váltóállományának célfelkészítése oklevél átadással ért véget.

GALÉRIA