Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évadzáró megmérettetésen az AKM

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2014. január 4. 9:37

Airsoftos körökben már szokássá vált, hogy az év végéhez közeledve évadzáró „játékokat” tartanak a vállalkozó szellemű klubok és egyesületek. 2013-ban a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete (HTBK DSZ) Airsoft Kísérleti Munkacsoport (AKM) miskolci tagjai is szerveztek egy ilyen rendezvényt.

http://www.bocskaidandar.hu/new/index.php/2013-08-16-05-22-18/htbk-hirek/214-evadzaro-megmerettetesen-az-akm
1595965228
Kipróbálták magukat…

A Miskolc melletti helyszín kiváló lehetőséget biztosított az év során elsajátított ismeretek kipróbálására „nagyobb mértékben" is. Az AKM számos tagja játékosként is jelen volt a rendezvényen.

A játék felhívására közel százan jelentek meg a csípős, ködös vasárnapi reggelen a Bükk egyik eldugott völgyében. Sokan már régi ismerősként üdvözölték egymást, függetlenül attól, hogy melyik küzdő félnél regisztráltatták magukat megelőzően. A régi ipartelep hamarosan „harctérré" változott, ahol a szcenárió szerint az „Északi Szövetség" reguláris erői próbálták visszafoglalni a lázadó „civil fegyveresek" által korábban elfoglalt katonai bázist.

1595965229
Sokrétű feladat

A harc során harcfelderítés, járőrözés erdős-hegyes terepen, keresés-kutatás, VIP-személy kísérése és védelme, túsz-szabadítás, épületek bevétele és megtartása stb. feladatok szerepeltek a palettán. A mintegy hat órás intenzív tevékenység során nem csak a lőkészségről és taktikai ismeretekről kellett számot adni, de nagy szükség volt a fizikai állóképességre és a kreativitásra is. A játék mindvégig a szabályok betartásával, jó hangulatban zajlott.

1595965229
Feszült összpontosítás


Fotók: Görögh Zoltán és AKM