Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Ez az év a katonai toborzás éve!”

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2016. március 18. 18:09

Összevont vezetői értekezletet tartott az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság március 16-17-én Balatonakarattyán az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A rendezvényen a teljes parancsnoki állomány mellett az osztályvezetők, a katonai igazgatási központok parancsnokai, a toborzó és érdekvédelmi központok parancsnokai és helyetteseik, a katonai igazgatási és érdekvédelmi irodák vezetői vettek részt.

1596010543

Az értekezleten a migráció etnikai, vallási hátteréről tartottak előadást az MH Civil- katonai, Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ munkatársai. Ezután Mák András alezredes, katonai igazgatási osztályvezető beszélt a Feltöltés 2016 elnevezésű hadkiegészítési rendszergyakorlat előzetes terveiről, majd Goldschmidt Roland őrnagy, a Hadkiegészítési Osztály főtisztje tájékoztatott a katonai igazgatási összekötő beosztásban lévő önkéntes műveleti tartalékosok egy hetes kiképzéséről. Ezt követően Bendes István alezredes, a parancsnokság törzsfőnöke ismertette az idei év legnagyobb rendezvénye, a Toborzó Országfutás 2016 szervezésével kapcsolatos további teendőket.

Elhangzott: a parancsnokság az olimpia évében 2016 kilométeres váltófutást szervez, több mint 200 település érintésével, miközben az útvonalon toborzó rendezvényeket, koszorúzásokat tartanak. A rendezvény szervezésével a parancsnokság a katonai hivatást szeretné népszerűsíteni, valamint felhívni a civilek figyelmét a katonák teljesítményére, az egészséges életmód fontosságára. A sportrendezvény célja emellett a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése is.

1596010543

Vanyur Tibor ezredes, az alakulat parancsnoka beszélt a katonai toborzásról, amely az idei év egyik legfontosabb feladata. Hangsúlyozta: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél több elhivatott jelentkezőt sikerüljön megnyerni a honvédség részére. „Ez az év a katonai toborzás éve" – fogalmazott a parancsnok. Hozzátette: minden megyében az erőforrásokhoz mérten a legjobbat kell nyújtani, egyúttal felszólította a vezetőket, hogy éljenek lehetőségeikkel. Ezt követően Vanyur ezredes köszöntötte Nagy Zoltán alezredest, debreceni központparancsnokot 50. születésnapja alkalmából.

1596010543

A logisztikai okmányokról és azok szabályos vezetéséről tartott részletes tájékoztatást Benkő Ferenc őrnagy, a logisztikai osztályvezető-helyettes. Az értekezlet első napjának zárásaként Bölöny Béla főhadnagy, belső ellenőr beszélt a belső ellenőrzéseket követő intézkedési tervekről, realizálási jelentésekről.

Az értekezlet második napján további tájékoztatók, előadások szerepeltek a programban, többek közt a személyügyi és a pénzügyi területről.

1596010543

Fotó: Bencsik Mónika tartalékos hadnagy