Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Farsang a könyvtárban

Szöveg: Petrovics Renáta |  2014. február 25. 16:10

Egy vidám, játékos délutánra invitálták a napokban a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár integrált ügyfélszolgálati irodájának dolgozói az alakulatnál szolgáló gyermekes családokat.

1595967624

Farsangi délután az MH 25. Klapka György Lövészdandár könyvtárában

Idén először − de az elmúlt év hagyományaihoz hűen − szerveztek a tatai dandár könyvtárában programot a gyerekeknek és szüleiknek. A délutáni programokat a szervezők a farsangi időszaknak megfelelően állították össze.
A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az olvasótermet, többségük számára már nem jelentett újdonságot, hogy kiismerjék magukat a könyvtárban, hiszen az előző évben már több hasonló rendezvényen is részt vehettek.

A mostani farsangolás menete eltért a megszokottól, mivel kezdésként egy kis játékkal melegítettek be a résztvevők, a seprűtáncoltatásból és az egyéb játékokból pedig a felnőttek sem maradhattak ki. A játékok után következett a délután főeseménye: mindenki elkészíthette a saját farsangi álarcát. Ezek közt volt hagyományos álarc, velencei stílusú, de a busójárást idéző félelmetes maszkok sem maradhattak ki a sorból.

1595967624

Mindenki elkészíthette a saját farsangi álarcát

Miközben mindenki festett, ragasztott vagy rajzolt, a könyvtáros a farsangi szokásokról és hagyományokról mesélt a gyerekeknek. Akik ügyesen füleltek és megjegyezték a hallottakat, azoknak nem okozott később nehézséget a farsangi totó kitöltése sem.

Fotó: a szerző felvételei

Címkéklövész