Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyverek között a szeretet – harmadik adás

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. november 21. 20:36

„Az igaz ember helyesen használja fel ajkát. Ha szól, értelmesen szól” – Szent Vazul gondolatainak jegyében tartalmas, változatos beszélgetéseket, egyszerű – mára azonban sajnos erősen megkopott – emberi értékeket kínál a Mária Rádió műsorának legfrissebb adása.

„Az igaz ember helyesen használja fel ajkát. Ha szól, értelmesen szól. Ha kérdez, nem keres viszályt, ha válaszol, nem nagyképűsködik. Más szavába nem vág bele. Nem akarja saját nézetét rákényszeríteni a másikra, és bölcsességét nem fitogtatja a piacokon. Mértéket tart a beszédben is, a hallgatásban is. Tanít, és nem szégyelli, amit mond. Tanít, de nem kérkedik, és örömmel megmondja, hogy mit tanult másoktól. Még beszédének hangját is jól választja meg. Mérlegre tesz mindent, mielőtt nyilatkozik."

Nagy Szent Vazul gondolataival köszöntöm a hallgatóinkat. Az egyházatyák, a keresztény ókor és középkor kiemelkedő egyházi íróinak egyik legjelentősebb képviselőjét, Szent Vazult idézve abban bízom, hogy „helyesen használjuk fel ajkunkat", azaz szólalunk meg a Mária Rádió most hallható műsorában. Tartalmas, változatos beszélgetéseket ígérve, az egyszerű − mára azonban sajnos erősen megkopott − emberi értékeket hirdetve.
A mai adás szerkesztője, Fodor Endre kíván tartalmas időtöltést a műsor iránt érdeklődő hallgatóinknak.

1595945130

Adásunk tartalmából:

− Ugyanannyi hívő katona van a honvédségben az arányokat tekintve, mint amennyi hívő ember van az országban − mondja a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke a püspökség életét, mindennapjait bemutató sorozatunk újabb részében.

 − Soha nem szabad felednünk a napi politikai élet hullámverései és sokszor kicsinyesnek tűnő kenyérharcai között sem, hogy összetartozunk. Összekötnek bennünket a katonai temetők is, amelyek nemcsak az elesettek sorsát zárták le végérvényesen, hanem a hátrahagyottak sorsát is mindörökre megváltoztatták. Ezt már Hende Csaba honvédelmi miniszter hangsúlyozta Szombathelyen.

 − Nekem kötelességem ezt a kultúrát felmutatni, továbbvinni, terjeszteni − hangsúlyozza a Magyar Honvédség Légierő Zenekar vezetője, akit a katonazene jelentőségéről hallanak.

Inter arma caritas 3 műsorajánló by magyarhonvedseg

Inter arma caritas 3 adás by magyarhonvedseg

Az adás a Mária Rádióban hallható: szerdán 18 óra 40 perckor, ismétlésben szombaton délután 5 órakor, kedd hajnalban 4 óra 10 perctől.
Várjuk gondolataikat a műsor anyagaival, az adással kapcsolatban az [email protected] elektronikus postacímre.


(Fotó: archív − 53. Nemzetközi Katonai Zarándoklat, Lourdes, 2011)