Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyveres járőrök a kecskeméti Repülőkórháznál is

Szöveg: Hraskó István |  2015. november 17. 11:57

A párizsi terrortámadások nyomán a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét. Fegyveres járőrök teljesítenek szolgálatot a kecskeméti repülőbázisnál és a Repülőkórháznál is.

1596004015

A franciaországi terrortámadások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével szombaton összeült a Nemzetbiztonsági Munkacsoport, amely megerősített biztonsági intézkedések bevezetéséről döntött. Ennek értelmében a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain. Az intézkedés alapján a laktanyák, így a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és egyéb honvédségi objektumok, mint a MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet, közismertebb nevén a Repülőkórház környékén 24 órás fegyveres járőrszolgálatot látnak el a katonák, és szigorították az objektumokba történő belépést is.

A Honvédelmi Minisztérium korábban közölte: a magyar emberek biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek. A honvédségi objektumok védelmére kirendelt katonák, valamint a gyalogos és gépjárműves katonai rendészek a fegyverhasználat általános szabályai mellett látják el szolgálatukat. A megerősített biztonsági intézkedések érvényre juttatásában a Magyar Honvédség kéri a lakosság közreműködését, az esetlegesen okozott kényelmetlenségekért pedig megértését.

1596004016

Fotó: Bús Csaba