Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fejlődő infokommunikáció

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2019. március 22. 16:21

Az Infokommunikációs Szakszolgálatok Napja alkalmából ünnepi állománygyűlést rendeztek március 21-én a Magyar Honvédség Parancsnokságán, Székesfehérváron.

1599200411
A rendezvényen felolvasták Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka közös köszöntőlevelét. Az alulírottak ebben úgy fogalmaztak: az információ-technológiai fejlődésnek köszönhetően az eddig különálló szakterületek összeolvadtak – így jött létre a parancsnokságon az Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökség. Szintúgy ez a technikai fejlődés indokolta, hogy a kibervédelmi tevékenység külön szervezeti egységként kapjon helyet a parancsnokságon belül.

1599200411
Elhangzott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megújult a haderő híradó-informatikai rendszere; a felső vezetés szintjén pedig már működik az Elektronikus Iratkezelési Rendszer. Hallhattuk: a haderő infokommunikációs szakterületének vezetése és szakállománya az elmúlt időszakban eredményesen elvégezte a tárca infokommunikációs rendszerének megújítását.

Az ünnepségen Sáfár Albert dandártábornok, az MHP törzsfőnökének támogató helyettese, és Gerőfi Szilárd dandártábornok, az MHP Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke elismeréseket adott át.

Az ünnepi műsorban közreműködött az MH Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar.

1599200412
Fotó: a szerző felvételei