Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felderítő-felkészítés Hódmezővásárhelyen

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. szeptember 8. 16:38

Komplex harcászati gyakorlattal ért véget az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. lövészzászlóaljából kijelölt katonák felderítő-felkészítése. Az októberi CREVAL-ellenőrzést követően a zászlóalj az MH Zászlóalj Harccsoport szolgálatát látja majd el.

1595941238
A kiképzési időszak megkezdése előtt a zászlóalj parancsnoka kiemelt feladatként határozta meg a felderítő képesség fejlesztését. Mint elmondta: a lövészszázadok kijelölt katonáinak ismerniük kell a felderítő harceljárásokat, a rendszeresített híradó eszközöket, valamint képesnek kell lenniük a tűztámogató részleg feladatainak hatékony támogatására.

A felkészítést a zászlóalj felderítőrészlege tervezte és irányította, melyben meghatározó szerep jutott az alakulat híradó szakembereinek, illetve tüzértisztjeinek és -altisztjeinek. A szakmai hátteret a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj biztosította.

A feszített felkészítési program zárásaként összetett felmérő foglalkozáson adtak számot tudásukról a katonák.

A kétnapos megmérettetésen a döntnökökké avanzsált kiképzők meggyőződhettek az elsajátított ismeretek gyakorlati alkalmazásáról. A zárófoglalkozást a gyakorlatvezető, Tarjáni Attila százados eredményesnek és hasznosnak értékelte. Az apróbb hiányosságok kiküszöbölése és a még nagyobb hatékonyság érdekében a kiképzők prioritásként kezelik a folyamatos tapasztalat-feldolgozást.