Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészítették az oktatókat

Szöveg: Matócsiné Kiss Hajnalka főtörzsőrmester |  2014. szeptember 20. 19:27

Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban szeptember 15–19. között rendezték meg a 28. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (International Military Observer Course – IMOC) oktatóinak felkészítését.

A nemzetközi és magyar kiképzőket hagyományosan az úgynevezett „oktatói héten" készítik fel arra, hogy mi lesz a teendőjük a tanfolyam során. Az oktatók a mostani − Apáti Zoltán ezredes, tanfolyamparancsnok és  Nagy Róbert őrnagy, tanfolyamparancsnok-helyettes vezetésével megrendezett − foglalkozások alatt az ENSZ által is elismert oktatási anyag elméleti előadásaira, valamint a gyakorlati foglalkozásokra készültek fel.

1595979324

Begyakorolták azokat a mozzanatokat, amelyeket az IMOC-tanfolyam három hete során a hallgatóknak is el kell majd végezniük, illetve Szolnok és Eger térségében részt vettek a gyakorlati foglalkozások helyszíneinek szemrevételezésén.

Az idén már második alkalommal megrendezendő IMOC-tanfolyamon közreműködő magyar és külföldi oktatók kiválasztásának egyik fő szempontja a nemzetközi katonai megfigyelői tapasztalat, és természetesen a megfelelő szintű angol nyelvtudás.

Az október 22-én, hétfőn kezdődő 28. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam nemzetközi oktatói csoportjába a hazai tapasztalt oktatókon felül – a nemzetközi oktatói csereprogramnak köszönhetően − Finnországból, Indiából, Szlovákiából és Németországból érkeztek kiképzők.

1595979325

Fotó: MH BTKK