Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a Személyügyi Információs Rendszer használatára

Szöveg: Laász Katalin százados és Ifju Tímea főhadnagy |  2014. szeptember 22. 11:02

A Feltöltés 2014 elnevezésű hadkiegészítési rendszergyakorlat részeként a napokban Budapesten, Székesfehérváron és Debrecenben rendezték meg az úgynevezett Személyügyi Információs Rendszer használatát segítő felkészítést. A foglalkozást az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Központi Tartalékos Nyilvántartó Osztálya szervezte.

1595979345

A napokban megkezdődött a Feltöltés 2014 elnevezésű hadkiegészítési rendszergyakorlat az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon. A gyakorlat interaktív szakmai (sorozó-) napjait október 7−17. között rendezik majd meg az alakulat szervezeti elemeinél, a fővárosban és az ország 19 megyéjében. Ezeken a napokon gyakorolják be a hadkiegészítési feladatokat − természetesen a hadkötelezettség bevezetése nélkül. Helyszínenként 20-70 fő sorozását gyakorolják a részt vevő önként jelentkező diákok és önkéntes műveleti tartalékosok segítségével.

Héregi Erika őrnagy, a központi tartalékos nyilvántartó osztály vezetője elmondta: a Személyügyi Információs Rendszer gyakorlat idejére létrehozott tesztadatbázisát kiegészítik azoknak a hadköteleseknek az adataival is, akik az interaktív szakmai (sorozó-) napokon részt vesznek. Hangsúlyozta: az önként jelentkező nagykorú fiatalok nyilatkozatban járultak hozzá ahhoz, hogy adataikat a gyakorlat ideje alatt felhasználhassák. Ezen adatokat a gyakorlat után természetesen megsemmisítik. 

1595979346

Tóth Csaba alezredes, a székesfehérvári központ parancsnoka hozzátette: rendkívül fontos, hogy a békeidejű hadkötelezettség megszűnése után is tudják gyakorolni a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek hadkötelesekkel történő kiegészítését. Ebben pedig nagy szerepe van a nyilvántartást kezelő alkalmazásnak.

A Feltöltés 2014 gyakorlat ideje alatt a katonai igazgatási központok úgynevezett sorozóközpontokká alakulnak át, az itt szolgálók pedig „élesben" fogják használni a rendszert.

1595979346


Fotók: a szerzők felvételei