Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a tanévkezdésre a dandárnál

Szöveg: Singer Éva törzsőrmester |  2014. szeptember 12. 20:27

Szeptember 8-án Szentendrén is elkezdődött az új tanév. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandártól 17 legénységi és 11 altiszti állományú katona kezdte meg tanulmányait az MH Altiszti Akadémián.

1595978753

A tanfolyamok indulása előtti pénteken Asztalos Sándor főtörzszászlós, a dandár vezénylő zászlósa által szervezett eligazításon a különböző területek szakemberei hasznos információkkal látták el az állományt. Az altiszti és zászlósi tanfolyamokra indulók pénzügyi és személyügyi kérdésekről kaptak tájékoztatást, szó esett útiköltség-térítésről, juttatásokról, élelmezésről; valamint pontosították a szükséges ruházati és kiegészítő felszereléseket.

A dandár vezénylő zászlósa külön kihangsúlyozta a tanfolyamokon megszerezhető tudás fontosságát, amely mind az előmenetel, mind pedig a szolgálat folyamatosságát és megerősítését fogják biztosítani. Elhangzott: nagyon fontos a tárgyi tudásra és a szakmaiságra alapozott felkészítés, amelyek az altiszti lét alapvetései közé tartoznak, és ezek tehetik magabiztossá és hitelessé az altisztet, mint vezetőt.

1595978753

Fotók: a szerző felvételei