Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főhajtás emléktábla-avatással

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2013. november 20. 13:56

A Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj Kvasz András százada emléktábla avatással emlékezett névadójának a világhírű repülőtervező és pilóta születésének 130. évfordulója alkalmából november 15-én, Szolnokon.

Egy éve annak, hogy névadó és századzászló-adományozó ünnepség keretén belül a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj 5. hallgatói százada felvette a példaképül választott aviatikus, Kvasz András nevét.

1595963177
Megemlékeztek

Most, a névadó születésének 130-ik évfordulóján a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület jóvoltából emléktábla került a Szolnokon szolgálatot teljesítő század épületének falára, melyet ünnepélyes keretek között leplezett le Kovács Bertalan, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület elnöke, valamint Tímár Adrienn negyed évfolyamos honvédtiszt-jelölt.

A rendezvényen részt vett Richard Rybníček, Trencsény város polgármestere, Szabó István Szolnok város alpolgármestere, Lamos Imre dandártábornok, helyőrségparancsnok, valamint a helyőrségben települt katonai szervezetek parancsnokai, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói, tanárai.

A repülő konstruktőr emléke előtti tisztelgést teljessé tette, hogy az ünnepség zárásaként tiszteletkört tett az épület fölött egy Falke típusú sportrepülőgép.

„Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad" – idézte Szabó Magdát útravalóúl Baranyai György őrnagy, a Kvasz András század parancsnoka.

1595963177
Emléktábla őrzi az úttörő dicsőségét