Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főkapitányi elismerést kapott a Bocskai-dandár

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2017. április 30. 15:38

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője április végén emlékérmet adott az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnak. 

1596031245

Emlékérem átadásával fejezte ki dr. Lukács János rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a rendőrség munkájának segítése terén kifejtett eredményes tevékenység elismerését a bocskais katonák irányába. A Magyar Rendőrség Napja alkalmából megtartott ünnepségen az elismerést Bátor Ferenc alezredes, a dandár megbízott parancsnokhelyettese vette át.
A Magyar Honvédség a migrációs válsághelyzet kezelésében a kezdetektől fogva aktívan és nagy erőkkel van jelen, a magyar katonák a határvédelmi, határrendészeti feladatokban folyamatosan támogatják a rendőrség tevékenységét.

A Magyar Honvédség és a Magyar Rendőrség együttműködése példaértékű, a határon szolgáló egyenruhások mindent megtesznek a magyar emberek biztonságáért, a schengeni határok védelméért.
A tömeges migráció okozta válsághelyzet kezelése az Ideiglenes Biztonsági határzár építésével 2015 augusztusában kezdődött. A munkálatokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a hódmezővásárhelyi helyőrség bázis laktanyaként fontos szerepet töltött be. Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben a Bocskai-dandár katonái 2015 óta folyamatosan részt vesznek a magyar-szerb határszakasz ellenőrzésében és védelmében.
Az emlékérem átvételét követően Bátor Ferenc alezredes elmondta: „Ez az elismerés a dandár teljes személyi állományának szól, és a katonák addig lesznek szolgálatban a határszakaszon, ameddig azt Magyarország érdeke megkívánja."

1596031245

Fotó: a szerző és CSMRFK