Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Földmunkák közben találták meg a gránátokat

Szöveg: Szűcs László |  2014. július 22. 9:24

A 29. héten, azaz július 14-20. között 60 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére.

Bátyi Edina törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a tűzszerészek 2014-ben eddig összesen 1496 bejelentést kaptak.

Július 14-én Jászalsószentgyörgyön, a Fő út és a Vörösmarty út kereszteződésénél, földmunkák közben több, a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet találtak. A két darab, 8 centiméteres, magyar gyártmányú légvédelmi repeszromboló gránátot, illetve a két darab, 8 centiméteres, magyar gyártmányú páncéltörő gránátot a Juhász Attila főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállította.

Ugyanezen a napon a főváros I. kerületében is akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: egy, a Lánchíd utcában található építési területen egy 75 milliméteres, magyar gyártmányú páncéltörőgránát került elő a földből. A robbanótestet a Kiss Henrik törzsőrmester vezette tűzszerészjárőr a helyszínről elszállította és a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

Július 17-én Cigándon, a Vasút utcában, térkövezés közben került elő három darab, 81 milliméteres, német gyártmányú repesz-aknavetőgránát. A robbanószerkezeteket a tűzszerészek a helyszínről elszállították és a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítették. A tűzszerész munkálatok ideje alatt a rendőrség 200 méteres sugarú körben zárta le a területet, összesen 25 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát.

Címkéktűzszerész