Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatosan erősödnek a thai-magyar kapcsolatok

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2019. február 19. 13:55

Magyar részről minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely az Európai Unió és Thaiföld közötti gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok felélénküléséhez, illetve a politikai kapcsolattartás magasabb szintre emeléséhez vezetnek – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután kedden hivatalában fogadta Jakkrit Srivalit, a Thaiföldi Királyság budapesti nagykövetét.

1599199049
A miniszter szólt arról is, hogy a kormány keleti nyitás politikája keretében építi kapcsolatait Thaifölddel, és bár katonai együttműködés egyelőre nem alakult ki országaink között, de hazánk nyitott az együttműködésre. Az oktatás-képzés területén rejlő potenciálokat érdemes megvizsgálni – tette hozzá Benkő Tibor.

A nagykövet elmondta, hogy a sport kiváló eszköz a baráti kapcsolatok erősítésére, ezért felajánlotta, hogy ismét magyar katonák vegyenek részt a június első hetében megrendezésre kerülő thai boksz tanfolyamon. Mint ismert, 2017. szeptember 18-22. között szervezték meg az első kurzust katonák részére a budapesti Thai Box Akadémián, melyet mindkét fél rendkívül sikeresnek ítélt meg. A felajánlással a Magyar Honvédség katonái részt vehetnek a Thai Királyi Fegyveres Erő katonái felkészítésének alapjául is szolgáló tradicionális küzdősport megismerésében.

1599199049
A honvédelmi miniszter köszönetet mondott a thai boksz program felajánlásért, majd kiemelte, hogy a sport és a katonai testnevelés nagyon fontos szerepet tölt be a Magyar Honvédség katonáinak képzésében, mindennapi feladataik ellátása során. Mint mondta, a katonai közelharc a katonai testnevelés részeként kiemelt jelentőségű, mivel ezen technikák elsajátítása során még professzionálisabb szinten lesznek képesek katonáink ellátni speciális feladataikat mind belföldön, mind a missziók során.

Fotó: Szabó Lajos zászlós