Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik a kiváló együttműködés

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2016. március 4. 6:22

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltségének felkérésére alapvető alaki fogások tárgyában tartott rövid felkészítést a Rába-parti város lánglovagjainak.

1596009680

Noha a tűzoltók életében nem elsődleges, de a rendfokozatokkal meghatározott hierarchikus rendszerükben egy bizonyos szintig mégis megkövetelt elvárás a katonás alakiasság. Érthető, hogy a hosszú évekkel ezelőtt megszerzett, vagy a sorkatonaság eltörlésével sokak számára mára szinte ismeretlen mozdulatsorok bemutatására a Magyar Honvédség helyi alakulatát kérte fel a – tűzmegelőzéssel, tűzoltással-műszaki mentéssel, valamint tűzvizsgálattal foglalkozó – társszerv. A két szervezet amúgy is jó viszonyt ápol egymással, hiszen a közelmúltban számos alkalommal működtek együtt hatékonyan a győri katonák és tűzoltók. Elég csak a 2013-as árvízi védekezésre gondolni, amikor minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán.

1596009680

A skarlátpiros barettsapkás egység képviseletében Cseszregi János törzszászlós, a helyőrség-támogató alegység vezénylőzászlósa tartott három alkalommal háromórás foglalkozást összesen közel 80 főnek. A rendelkezésre álló idő rövidsége nyilván csak az alapok átadását, felelevenítését, frissítését tette lehetővé, de ezúttal nem is egy díszalegység felkészítése volt a cél, mint az szokott lenni nemzeti ünnepek, megemlékezések, kegyeleti szertatások előtt a légvédelmi egység bázisán. A foglalkozások ezúttal a tűzoltók igényeinek megfelelően a legfontosabb alaki fogásokra, sorakozóra, vigyázz-pihenj állásra, jelentés beadására és elismerés átvételére szorítkoztak.

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred közreműködésének köszönhetően a győri tűzoltók ezentúl magabiztosabban, katonásabban, fegyelmezettebben és nem utolsósorban szabályosan tudják végrehajtani a legszükségesebb mozzanatsorokat. Reméljük, köztiszteletben álló szaktudásukkal, hivatásuk áldozatkész gyakorlásával nem kell viszonozniuk a szívesen nyújtott segítséget.

1596009680