Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódott a hagyományőrző gyalogsági kiképzés

Szöveg: dr. Tóth Gergely őrnagy | Fotó: Szeibel Máté |  2020. március 8. 17:25

Folytatódott a hagyományőrzők gyalogos alaki kiképzése a Kerepesi úton. Már második alkalommal rendezték meg a Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület (GYHHE) és a Centenáriumi Hadtörténeti Egyesület (CHE) közös alaki kiképzését a szorosabb együttműködés elősegítésének érdekében.

1596076915

Kibővült a létszám, a részt vevő csapatok a Honvéd Zrínyi Sportegyesület Katonai Lovas Szakosztály, Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület, „Zala" Honvéd Hagyományőrző Egyesület, az Egri Honvéd Hagyományőrző Csoport, a Magyar Királyi 7. Zrínyi Miklós Gyalogezred Hagyományőrző Baráti Kör, és a Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület voltak, összesen 20 fővel. A kiképzéssorozat ezen részében már a rajból szakasszá bővült alegység együttes tevékenységét tanulták, és mozgásukat csiszolták össze az ország minden tájáról érkező hagyományőrzők, akiket összekovácsolt a közös cél: az egységesen kiképzett és felszerelt, teljesen a korabeli szabályzatok alapján, azokhoz szigorúan ragaszkodó, szakmailag magas szintű hagyományőrző alegység megteremtése.

1596076915

Az új részvevők egy nap alatt felzárkóztak és szerves részévé váltak a csapatnak, amely minden kiképzési alkalommal egyre bővül. Az elkövetkezendő foglalkozások során a szakasz állandósuló állományával megkezdődik a – jelenleg még vegyes képet mutató, ám az alaki kiképzéshez ideiglenesen így is elfogadható – ruházat egységesítése.

A kiképzéshez történő csatlakozás bármely katonai hagyományőrző egyesület számára nyílt, megvalósítva a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség katonai hagyományőrzéssel összefüggő feladatairól szóló stratégiában megfogalmazott irányelvek és elvárások.

1596076915