Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonavívóink a legjobb nyolc között

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Ruzsa István |  2020. március 8. 18:18

A legjobb nyolc között végeztek a Budapesti Honvéd Sportegyesület vívói a Westend Grand Prix-n Budapesten, március 8-án. A Ludovika Arénában megrendezett három napos megmérettetésen folyamatos, kiélezett verseny folyt a helyezésekért.

1596076916

A koronavírus okozta fenyegetettség okán a versenyt szervező Magyar Vívó Szövetség és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös döntése alapján a Westend Grand Prix versenyzői – több mint háromszázan – zárt kapuk mögött, az ilyenkor megszokott közönség éljenzése nélkül kényszerültek pástra állni. A tét azonban korántsem csökkent, ez jól érezhető volt mindvégig, minden egyes körben. 

A 64-es főtáblára a selejtezőből hat magyar jutott fel, két hazai vívó – Siklósi Gergely és Rédli András – pedig a világranglistás helyezése alapján kiemelt volt, így vasárnap lépett először pástra. Katonavívóink közül Peterdi András törzsőrmester és Berta Dániel őrmester jutott el a legtovább, mindketten a legjobb nyolc versenyző között végeztek. Noha az elődöntőbe Peterdi András japán és Berta Dániel francia ellenfelei jutottak, teljesítményük így is figyelemre és tiszteletre méltó. Minden egyes asszó az utolsó pillanatig kiélezett küzdelem volt, hiszen sokszor a végső másodpercekben dőltek el az eredmények, olykor csak egy-egy pont különbséggel.

A férfiak versenyét a tavalyelőtt elhunyt négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére ajánlották fel.

GALÉRIA

Címkéksport