Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Forradalmi forgatag a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. március 8. 11:26

Idén is megrendezi Forradalmi forgatag című programsorozatát március idusához kapcsolódóan a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum.

A forradalom kirobbanásával és a szabadságharccal kapcsolatos rendezvények már március 10-én elkezdődnek a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A “Kis emberek – nagy csaták" című kiállítás megnyitójára 15 órakor várják az érdeklődőket.

Március 11-én és 12-én (szombaton és vasárnap) 11 és 15 órától az intézmény munkatársai “Jelszavaink valának: haza és haladás" címmel tartanak tárlatvezetést, míg 13 órától A szabadságharc fegyverei előadást és fegyverbemutatót tekinthetik meg a látogatók.

Március 13-án és 14-én múzeumpedagógiai és kézműves-foglalkozásokkal, fegyverbemutatókkal és különböző előadásokkal várják az óvodás- és diákcsoportokat.

Március 15-én hosszabbított nyitvatartással családi napot tart a múzeum. A programok között szerepel a hagyományőrzők és a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója, táncház a Honvéd Táncegyüttessel, a Kákics Együttes, könyvvásár, egész napos játszóház, ékszerkészítés, fémkatonaöntés, kézműves-foglalkozás és vásár is. A belépés ezen a napon ingyenes.

A részletes program itt olvasható.

Címkékmúzeum