Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Géppisztolyt találtak a munkagödörben

Szöveg: Szűcs László |  2013. augusztus 27. 7:41

A 34. héten, azaz augusztus 19−21. között 65 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 12 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Baranyai Zoltán zászlós, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2013-ban eddig összesen 1676 bejelentést kaptak.

Augusztus 19-én Nádasdladányba vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Petőfi Sándor úton, földmunkák közben egy MP-40-es típusú német géppisztolyt és a hozzá való lőszereket találtak a munkások. A második világháborús leletet a Bugyi Zoltán törzsőrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Augusztus 21-én Pilisszentléleken akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek, mivel a Kossuth utca egyik háza előtt egy 10,5 centiméteres, német gyártmányú repesz-romboló gránátra bukkantak a földmunkát végző munkások. A veszélyes szerkezetet a Komjáti Krisztián főtörzsőrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Augusztus 23-án Óbarokról kapták a bejelentést a tűzszerészek, hogy a Vázsony utcában, földmunkák közben egy világháborús robbanószerkezet került elő. A Bugyi Zoltán törzsőrmester vezette járőr megállapította, hogy a munkagödörben egy 8,8 centiméteres, német gyártmányú kézi páncélelhárító eszköz található, amit a központi gyűjtőbe vittek.

Címkéktűzszerész