Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gőzerővel folyik a tartalékosok felkészítése

Szöveg: Pogrányi Zoltán zászlós |  2012. szeptember 27. 21:18

A bevonulás napjának megpróbáltatásait követően megkezdődött az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz bevonult közel ötszáz tartalékos katona kiképzése a tatai laktanyában.

1595942169

A kiképzés leginkább az ismeretfrissítésről szól, hiszen a bevonult tartalékosok tapasztalata, tudása nagyon széles skálán mozog. Ráadásul nagy a különbség köztük abban is, hogy mikor váltak ki a haderőből. Sőt, többen nem is a Magyar Honvédség, hanem más fegyveres szerv kötelékében teljesítettek szolgálatot.

Bevonulásuk másnapján a tartalékos katonák tantermi foglalkozásokon vettek részt, ahol elsősorban a szolgálati és az alaki szabályzatban megjelent új előírásokat sajátíthatták el. Mindemellett felkészítést kaptak a katonajogi ismeretekből, valamint a munka- és környezetvédelmi szabályokból is.

1595942169

A csütörtöki gépkarabély éleslövészetet és kézigránát-dobást megelőző lőelőkészítő foglalkozáson szinte mindegyik tartalékosnak tudtak újat mutatni a tatai kiképzők. Egyebek mellett Ilyen újdonság volt, hogy a tárcsere után ne engedjék el a gépkarabélyt, hanem fölötte átnyúlva, bal kézzel végezzék el a töltőfogást. Így azonnal lehet tüzelni az ellenségre…

Fotók: A szerző felvételei