Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gránátok, bombák kerültek elő

Szöveg: Szűcs László |  2015. március 25. 9:34

A 12. héten, azaz március 16−22. között 69 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 27 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 421 bejelentést kaptak.

Március 16-án a főváros XXII. kerületéből érkezett a bejelentés a tűzszerészügyeletre, hogy a Vasút utcában, földmunkák közben világháborús robbanószerkezetet találtak. A Kiss Henrik törzsőrmester vezetésével helyszínre érkezett járőr egy tüzérségi lőszert szállított el a központi gyűjtőbe. A tűzszerészek ezután még három egymást követő napon mentek vissza a helyszínre, hogy a földmunkák közben előkerült további robbanószerkezeteket szállítsanak el.

Március 18-án Győrbe vonultak ki a Magyar Honvédség tűzszerészei, mivel az Illyés Gyula utcában, egy játszótér felújítása közben két darab, 3,7 centiméteres, magyar gyártmányú páncéltörő gránátot találtak. A második világháborús robbanószerkezeteket a Bérces Zsolt őrmester vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Március 20-án Budapest XXII. kerületében, a Rózsabarack utcában, földmunkák közben került elő egy AO−100-as típusú bomba. A második világháborús robbanószerkezetet a Vörös Mihály főhadnagy vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész