Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gránátokat találtak az óvoda udvarán

Szöveg: Szűcs László |  2016. május 12. 9:13

A 18. héten, azaz május 2-8. között 32 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 5 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Várkonyi Melinda százados, az alakulat kommunikációs tisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig összesen 706 bejelentést kaptak.

Május 2-án Debrecenbe vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Gönczi Pál utcában, területrendezés közben második világháborús robbanószerkezeteket találtak. A Volter József főtörzsőrmester vezetésével helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy összesen hat darab, 10,5 centiméteres, német gyártmányú repeszromboló-gránát került elő, amit a központi gyűjtőbe szállítottak.

Május 3-án a Tolna megyei Őcsényben, a Hősök terén, a lelkészlaknál, földmunkák közben 10 darab 93 mintájú karabélylőszer került elő. A második világháborús „leleteket" a Bukta Balázs százados vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Május 7-én a Pest megyei Taksonyban akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Rákóczi utcában található óvoda udvarán, földmunkák közben került elő 9 darab, 75 milliméteres, amerikai gyártmányú repeszgránát, valamint 7 darab páncéltörőgránát. A robbanószerkezeteket a Lakatos Sándor főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész