Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorló értékelő látogatás

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados és Kovács István százados |  2017. február 16. 16:26

A Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztály Fegyverzet-ellenőrzési Osztály által külföldi és magyar katonák részére szervezett, orosz nyelvű fegyverzet-ellenőri tanfolyam részeként a kurzus hallgatói a Bizalom- és Biztonságerősítő Intézkedések (CSBM) 2011. évi Bécsi Dokumentuma szerinti gyakorló értékelő látogatást tettek Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél, a napokban.

1596027679

A látogatócsoport részére az alakulat törzsfőnöke, Bartók Gábor alezredes tartott tájékoztatót. Ezt követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt megismerkedni az alakulat fontosabb épületeivel és főbb technikai eszközeivel, egyebek mellett az ADROWPU-E2 típusú tábori víztisztító állomással és az alakulat búvárkiképző bázisával.

1596027679

A látogatás a tanfolyami csoport állományából kijelölt gyakorló fegyverzetellenőrök, illetve a tanfolyamot vezető – a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztály Fegyverzet-ellenőrzési Osztály állományába tartozó – Csoknyai Csaba alezredes értékelésével zárult. Megállapította: az ezred a gyakorló értékelést teljes mértékben az elvártaknak megfelelő szinten előkészítette, és ezzel nagyban hozzájárult a hallgatók eredményes fegyverzet-ellenőri felkészítéséhez.

1596027680

Fotó: a szerzők felvételei