Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győrbe látogatott az összhaderőnemi parancsnok

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. január 24. 10:30

Az alárendelt alakulatokat érintő körútjának újabb állomásán, Győrbe, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez látogatott el a Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka.

1595966127

Fucsku Sándor vezérőrnagy állománygyűlésen mutatkozott be a győri ezred katonáinak

Fucsku Sándor vezérőrnagy – aki győri látogatására elkísért Sáfár Albert dandártábornok, az MH ÖHP légierő haderőnem főnöke, illetve Négyesi Tibor főtörzszászlós, a parancsnokság vezénylő zászlósa – állománygyűlésen mutatkozott be az ezred katonáinak.

„Köszönöm önöknek a pozitív hozzáállást és azt a tevékenységet, amelyet az ország lakossága érdekében végeztek, legyen szó katasztrófahelyzet-kezelésről, kiképzési eseményekről, gyakorlatokról, vagy légvédelmi rakéta éleslövészetről. Az önök helytállása tovább növelte a Magyar Honvédség elismertségét és javította társadalmi megítélését is"
– fogalmazott az állománygyűlésen a vezérőrnagy.

1595966127

Technikai eszközökkel ismerkedett az ÖHP parancsnoka

Az ÖHP parancsnoka ezt követően megtekintette a laktanyát, illetve egy statikus bemutatón megismerkedett az alakulatnál rendszeresített legfontosabb technikai eszközökkel.

A program az ezredparancsnok jelentésével folytatódott. Kovács Ferenc ezredes részletesen tájékoztatta a vezérőrnagyot és kíséretét az alakulat rendeltetéséről, szervezeti felépítéséről, illetve a legfontosabb idei feladatokról.

Fotó: Sályi Gergő törzsőrmester