Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győrbe látogattak a felsőfokú vezetőképző tanfolyam hallgatói

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2016. május 2. 17:32

Győrbe, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez látogattak a napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) felsőfokú vezetőképző tanfolyamának hallgatói.

1596012910

A tanfolyam hallgatóit Kovács Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta. Előadásában ismertette a helyőrséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az ezred szervezeti felépítését, feladatrendszerét, technikai eszközeit, békemissziós szerepvállalását, illetve a legfontosabb kiképzési eseményeket. Kitért a hagyományápolásra és a társadalmi kapcsolatokra is. Beszámolóját az alakulat elmúlt évben teljesített és az előttük álló feladatok összegzésével zárta.

1596012910

A vendégek ezt követően megtekintették a laktanyát, illetve az alakulótéren egy statikus bemutatón ismerkedhettek meg az ezrednél rendszeresített technikai eszközökkel. Ezt követően a Művelődési Otthon csapatmúzeumában – Bozsóki Attila alezredes, parancsnokhelyettes vezetésével – meggyőződhettek a hagyományápolás fontosságáról.

1596012910

Dr. Tamási Béla ezredes, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyami Központ vezető szakreferense ezúttal nemcsak mentorként, hanem a tanfolyam hallgatójaként is a vendégekkel tartott. Elmondta: kevés olyan katona van ma, aki a Magyar Honvédség valamennyi alakulatánál járt volna a szolgálata során. Bár a képzésnek szárazföldi, légierő és missziós blokkja is, a hallgatók még így sem kaphatnak teljes képet a honvédségről.

1596012910

Eljönni, megismerni, látni a technikát, személyesen találkozni az alakulatok vezetőivel, ez olyan pótolhatatlan élmény, amit az elméleti képzés nem helyettesíthet- fogalmazott az ezredes, hozzátéve: a magyar felsővezetők részére a legaktuálisabb és legátfogóbb ismereteket biztosítják a képzés során. Bármilyen szakterületen dolgoznak a főtisztek, az év során szerzett tapasztalatokat fel tudják használni a későbbiekben, beépítve saját munkaterületükbe.

1596012911

Fotó: a szerző felvételei