Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ha nyár, irány Zalavár

Szöveg: Takács Vivien |  2014. március 11. 11:10

Idén 11. alkalommal rendezi meg a zalavári környezet- és természetvédelmi gyermektáborát a HM Katolikus Tábori Püspökség.

A katonák, kormánytisztviselők, közalkalmazottak és önkéntes tartalékos katonák gyermekei részére szervezett tábor ebben az évben sem hagyja unatkozni a 11−16 éves kor közötti gyermekeket.
Július 5-től 11-ig számtalan érdekes és izgalmas program várja a fiatalokat a Kis-Balatonnál.

1595968277
Idén tizenegyedik alkalommal szervezik meg a tábort

A természetvédelemről többek között a keszthelyi vadászati kiállításon, a patcai Katica-tanyán, valamint a Balaton melletti madárgyűrűző állomáson lehet ismereteket szerezni. A környezetvédelmet a hulladékgyűjtés során fogják gyakorolni a gyerekek, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén.

Az idén első alkalommal rendezik meg a hajnali túrát, amikor a Kis-Balaton állatvilágába is betekinthetnek a táborozók.
A honismereti programok között a leglátványosabb a Kaposvárhoz közeli Kassai-völgy meglátogatása lesz, ahol a lovasíjászat rejtelmeivel lehet majd megismerkedni.
A kulturális programok mellett nem maradhat el a strandolás vagy a számháború, de a sportversenyek és ügyességi vetélkedők sem.

A táborra a püspökség honlapján megtalálható − illetve cikkünk alatt letölthető − formanyomtatvány kitöltésével, április 25-ig lehet jelentkezni, továbbá az érdeklődők itt bővebb információt is kaphatnak az idei táborozással kapcsolatban.

1595968278
Idén nyáron is számos program vár a gyerekekre Zalaváron


Fotó: ktp.hu