Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haditorna a műszaki laktanyában

Szöveg: Juhász László százados |  2014. április 6. 12:31

Kilenc középiskola diákjai küzdöttek egymással a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában a Honvédelmi Kötelék Program keretében április 2-án.

1595969771
Az egyik versenyszám a 4X400 méteres váltófutás volt

A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Kötelék Programiroda által meghirdetett haditornaverseny Csongrád megyei fordulójára kilenc középiskola nevezett. A megnyitón Kaszanyi Sándor alezredes, a Helyőrség-támogató Parancsnokság parancsnoka köszöntötte és sportszerű küzdelemre buzdította a csapatokat.

A rendezvény szervezője, Nagy László őrnagy, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szegedi 2. Toborzó- és Érdekvédelmi Központ parancsnoka ismertette a feladatokat. Első versenyszámként lőszeresládával futottak, majd gyakorló kézigránáttal dobtak a középiskolások. Izgalmas feladatnak ígérkezett a tereppálya, amelynek „bójarengetegében" kellett megtalálni a megadott koordináták alapján a megfelelő útvonalat.

1595969771
Az akadálypálya sok ügyességet kívánt a versenyzőktől

A legkatonásabb versenyszám a légpuskalövészet volt. A diákok közül nagyon sokan most fogtak először fegyvert a kezükbe.

A versenyen jelen volt Lacsny Márton, a Honvédelmi Kötelék Programiroda irodavezetője is, aki minden résztvevő elszántságát egy pólóval jutalmazta.

1595969771
Volt, aki most fogott először fegyvert a kezébe

A délutáni eredményhirdetésen kiderült, hogy a dobogó legfelsőbb fokára amakóiJuhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata állhatott fel. A második helyezést a szegedi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola erdészeti csapata, a harmadikat pedig a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium csapata szerezte meg.

1595969771
Az eredményhirdetés


Fotó: a szerző felvételei