Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haditorna Mátyás király szellemében

Szöveg: Pontyik Pál százados |  2013. október 16. 20:06

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Békés Megyei Szervezetének koordinálásával, a Békéscsaba közelében található fürjesi laktanyában rendezték meg a már hagyományosnak mondható „Mátyás Király Haditorna” elnevezésű honvédelmi vetélkedőt a középiskolás fiatalok részére.

1595961610

Az október 11-i verseny ünnepélyes megnyitóján jelen volt dr. Borbíró Zoltán, a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára és Shihan Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, hétdanos kyokushin karatemester is. A Békés megyei középiskolákból érkező 26 csapat tagjai elméleti és gyakorlati feladatok megoldásában mérték össze tudásukat.

1595961610

A rendezvényen a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a rendőrség bemutatói mellett a Magyar Honvédség is szerepet kapott: az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának két munkatársa közreműködött a fegyverismereti versenyszám lebonyolításában, illetve  toborzó pontot is üzemeltetett.

A fiatalok nagy lelkesedéssel ismerkedtek a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverekkel, illetve részletes tájékoztatást kaptak a katonai továbbtanulási lehetőségekről. 

1595961610


Fotó: Kohutné Janovics Szilvia főtörzsőrmester