Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hadkiegészítő parancsnokságon” jártak a törzstiszti tanfolyam hallgatói

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. február 21. 9:36

Február 19-én, szerdán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar törzstiszti tanfolyamának tíz hallgatója, valamint Kolossa Sándor nyugállományú alezredes, kiképzésért felelős főtiszt érkezett az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságra (MH HKNYP), hogy megismerkedjenek az alakulat feladatrendszerével.

Kálmán László alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese fogadta a törzstiszteket, majd bemutatta a parancsnokság feladatrendszerét, szervezeti felépítését, valamint beszélt a védelmi igazgatás rendszeréről és a Megyei Védelmi Bizottságok munkájáról is.

A félnapos katonai igazgatási és hadkiegészítési szakmai előadássorozatot az alakulat vezető beosztású tisztjei tartották.

1595967364
A résztvevők

Mák András őrnagy, katonai igazgatási osztályvezető a honvédelmi kötelezettségek rendszeréről, valamint a különleges jogrend bevezetésének szabályairól tartott előadást. Nagymihály Zsolt alezredes, hadkiegészítési osztályvezető beszélt a Magyar Honvédség feltöltéséről, a rendszabályokról és a velük kapcsolatos tevékenységekről, amelyek lehetővé teszik a békehadrendről a háborús hadrendre, a békeszervezetről a hadiszervezetre, a békeállományról a hadiállományra történő áttérést.