Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hagyomány és korszerű műveltség”

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2016. május 30. 14:13

Együttműködési megállapodást írt alá a napokban Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, valamint Vasas István, a Mezőtúri Református Kollégium főigazgatója és Mihalina László, az intézmény lelkészelnöke.

1596014409

Az együttműködés célja, hogy növeljék a Magyar Honvédség társadalmi támogatását, illetve népszerűvé tegyék a katonai pályát.

Kelet-Európa legidősebb, 500 éves protestáns intézményében nagyszerű eredményeket felmutatva folyik a rendészeti képzés. A pozitív tapasztalatok alapján – tekintettel a nagy érdeklődésre – az iskola vezetése ez év szeptemberétől lehetőséget biztosít a gimnáziumot kezdő fiatalok számára honvédelmi alapismeretek oktatáson való részvételre is.

Lamos dandártábornok elmondta: a helikopterbázis, az ország második legnagyobb katonai helyőrségeként, örömmel vesz részt olyan törekvésekben, melyek a fiatalok egészséges gondolkodásra nevelésére irányulnak. A KatonaSuli-program kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok időben, katonák által megerősítve érthessék meg olyan fogalmak tartalmát, mint a hazaszeretet, a haza védelme, a biztonság, az elkötelezettség és a csapatmunka.

1596014409

Az iskola vezetése hangsúlyozta: a keresztény nemzeti hagyományok és a honvédelem szervezése metszéspontot alkotnak, mivel a fegyelem, a szigor, a küzdeni tudás, az egységre való törekvés elengedhetetlen a nemzet védelmére irányuló erőfeszítések megvalósításához.

A rendezvény végén a rendészeti képzés 9. és 10. évfolyamának dinamikus, önvédelmi bemutatója lenyűgözte a jelenlévőket.

1596014409

Fotó: a szerző felvételei