Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harminchat fiatal egyszerre jelentkezett önkéntes tartalékosnak Egerben

Szöveg: Szűcs Antal százados |  2016. március 10. 19:08

Az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai közül 36-an egyszerre jelentkeztek önkéntes műveleti tartalékosnak a Magyar Honvédségbe.

1596010206

A jelentkezés előzményeként az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának (MH HKNYP 5. KIÉI) munkatársai csoportos tájékoztató előadásokat tartottak az önkéntes műveleti tartalékos rendszerről az iskola azon fiataljainak részére, akik idén május végéig betöltik a 18.életévüket. A Wigner-középiskola ötödik éve tagja a KatonaSuli-programnak – ennek részeként a diákok egy része választható érettségi tantárgyként tanulja a katonai alapismereteket. Az iskola vezetése elkötelezett a honvédelmi nevelés ügye iránt, aminek jó példája az MH Altiszti Akadémiával és az MH HKNYP-vel megkötött együttműködési megállapodás.

1596010206

Mindezek mellett az intézmény 102 diákja részt vett a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) által meghirdetett, március első napjaiban megrendezett „KatonaSuli Légfegyveres Lövész Kupa" országos versenyen, amit iskolai háziverseny előzött meg.

1596010207

Az iskola KatonaSuli-programban résztvevő diákjai rendszeresen járnak terepgyakorlatokra is, amelyek programjait olyan egykori, illetve jelenleg is aktív állományú katonák készítik elő és vezetik le, akik az iskola pedagógusaival együtt elkötelezett hívei a honvédelmi nevelésnek. Ilyen gyakorlatot legutóbb február végén rendeztek Felsőtárkányban.

1596010207

Fotó: a szerző felvételei