Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harmincöt bejelentést kaptak az elmúlt héten a tűzszerészek

Szöveg: Szűcs László |  2015. szeptember 23. 9:29

A 38. héten, azaz szeptember 14-20. között 35 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 8 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1847 bejelentést kaptak.

Szeptember 15-én Esztergomból telefonáltak a tűzszerészügyeletre, hogy a Dunaparti Sétányon egy feltételezhetően második világháborús robbanószerkezetet találtak. A Debrődi Péter vezetésével helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy egy 10,5 centiméteres, német gyártmányú repeszromboló gránát került elő, amit megvizsgálva a tűzszerészek úgy döntöttek, hogy szállításra nem biztonságos, ezért a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítették.

Szeptember 17-én a főváros 11. kerületében, a Metró Üzemi Igazgatóságának területén akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: földmunkák közben egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot találtak, amit a Zsolnay Gábor százados vezette járőr a központi gyűjtőbe szállított.

Címkéktűzszerész