Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Határozott elvárások

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. október 5. 11:15

Az eddig a miniszteri titkárságot vezető dr. Borbíró Zoltánt nevezte ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkárává. A beiktatási ünnepségre szeptember 19-én került sor.

1595942481
Borbíró Zoltán 2010-ig a vállalkozói szférában – ezen belül a polgári biztonságvédelem területén – tevékenykedett, számos saját céget működtetett és irányított, melyek közül mára már többet értékesített. A kormányváltást követően Hende Csaba honvédelmi miniszter őt kérte fel a miniszteri titkárság vezetőjének, s kinevezte a tárca vagyonkezelésében álló négy hadiipari cég, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt., a HM Currus Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt., az ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. és az Arzenál Elektromechanikai Zrt. igazgatóságainak elnökévé. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy a felsorolt gazdasági társaságok minden korábbinál szorosabb minisztériumi felügyelet alá kerültek.

A cégek működésének stabilizálása után a minisztériumon belül vártak rá újabb megbízatások. Előbb a kabinetfőnök-helyettesi posztot kapta meg, majd Hende Csaba július 20-i hatállyal – féléves mandátummal – miniszteri biztossá nevezte ki, s feladatául szabta, hogy irányítsa és koordinálja az MH Honvédkórház működésének átfogó felülvizsgálatát, valamint a racionalizálásra vonatkozó javaslatok kidolgozását. A tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkáraként is komoly kihívások várják.

További részletek a Magyar Honvéd magazin október 12-én, pénteken megjelenő számában!