Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Határzár-erősítés a magyar-szerb határszakaszon

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2016. április 3. 11:45

Az elmúlt napokban tapasztalható megnövekedett számú illegális határsértések miatt a Belügyminisztérium kérésének megfelelően a Magyar Honvédség megkezdte a magyar-szerb határ bizonyos szakaszain az ideiglenes biztonsági határzár további fizikai megerősítését. A munka minél gyorsabb befejezése érdekében a hétvégén további honvédségi erőket csoportosítottak át a térségbe.

A szerb-magyar határszakaszon tavaly ősszel épült fel az ideiglenes biztonsági határzár a menekülthullám megfékezésére. A Magyar Honvédség a tömeges bevándorlás okozta helyzet kezelésében a kezdetektől fogva aktívan és nagy erőkkel vesz részt. A határon szolgálatot teljesítő katonák előbb a biztonsági határzár építésében működtek közre, jelenleg pedig alapvető feladatuk a rendőri munka támogatása, amelyre kiválóan felkészültek.

A Magyar Honvédség és a magyar rendőrség együttműködése példaértékű, a határon szolgáló egyenruhások mindent megtesznek a magyar emberek biztonságáért, a schengeni határok védelméért és ezzel az európai országok biztonságáért.