Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hazafiság Iskolája” Pákozdon

Szöveg: Heszler Ramóna Petra |  2016. március 22. 9:21

Nem lehet elég korán elkezdeni a haza szeretetére és védelmére nevelni a gyermekeket. Ebben segít a „Hazafiság Iskolája” elnevezésű program, amelyet a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete rendez március 11. és május 27. között.

1596010594

A program célja, hogy az alaptantervben is egyre hangsúlyosabb hazafias honvédelmi neveléshez biztosítson egy olyan lehetőséget, amely igazodik a tanintézmények igényeihez. A 3 és 6 órás foglalkozásokra a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely (KEMPP) hadtörténelmi témájú kiállítási területein, különböző interaktív programokkal várják az érdeklődőket.

A program – amellett, hogy felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt – a középiskolások számára is lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjék a továbbtanulási és szolgálatvállalási lehetőségeket. Ebben az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság székesfehérvári irodájának munkatársai lesznek segítségükre.

1596010594

Mindezen túl a fiatalok közelről is megszemlélhetik a hatástalanított fegyvereket, valamint alaki „kiképzésen" is részt vehetnek. A foglalkozásokon pedig a hadisírgondozással és honvédelmi neveléssel kapcsolatos előadásokat is meghallgatnak a diákok, amelyek segítségével még teljesebb képet kapnak arról, hogy milyen feladatai vannak a Magyar Honvédségnek.

Jelentkezni és a programmal kapcsolatban további információkat szerezni a KEMPP honlapján lehet.

1596010595

Fotó: www.varosgondnoksag.hu,
www.htbkszfvar.hu,
feol.hu és
honvedelem.hu