Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazánkba látogatott az Ohio Nemzeti Gárda vezető altisztje

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2016. április 6. 19:01

A Honvédelmi Minisztérium éves tervének megfelelően az Ohio Nemzeti Gárda vezető altiszti delegációja kétoldalú szakmai látogatásra érkezett hazánkba. A küldöttséget Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa fogadta.

1596011447

A magyarországi látogatás első állomásaként a Rodger M. Jones vezette delegáció a szentendrei MH Altiszti Akadémiára érkezett, ahol találkozhattak Bozó Tibor dandártábornokkal, az alakulat parancsnokával. A Görgey laktanyában eltöltött délelőtt folyamán a vezető altisztek tájékoztató előadásokat hallgathattak meg a Magyar Honvédség és az Altiszti Akadémia működéséről, az altisztképzés előtt álló lehetőségekről és kihívásokról.

Ezután az akadémia múzeumában két, jelenleg kétéves nappali rendszerű altisztképzésen résztvevő honvéd altisztjelölt prezentálásában ismerhették meg a hazai altisztképzés múltját a kezdetektől napjainkig. A program a laktanyában működő Budapest Főváros Rádióamatőr Klub munkájának és eszközeinek megismerésével zárult.

1596011447

Az Ohio Nemzeti Gárda idei látogatásának különlegessége, hogy a négyfős delegáció kiegészült az Amerikai Egyesült Államok Európai Főparancsnoksága (USEUCOM) vezető altisztjeivel. A négynapos program az MH 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél tett látogatással folytatódott. Az elkövetkező napokban az altiszti küldöttség a kecskeméti és szolnoki alakulatoknál valamint az MH Ludovika Zászlóaljnál tesz látogatást.

Fotó: a szerző felvételei