Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazatért az EUFOR 18. váltása

Szöveg: Löbl Eszter |  2016. július 22. 14:28

Munkatársak, barátok és családtagok köszöntötték a hazatérő MH EUFOR Kontingens 18. váltását július 20-án Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél.

1596017123

A visszafogadó ünnepségen a féléves külszolgálatot teljesített katonákat Huszár János vezérőrnagy köszöntötte. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka beszédében kitért arra, milyen fontos, felelősségteljes feladatot láttak el a kontingens tagjai, hazájuktól távol. A kulcsfontosságú szerepet vállaló katonák mellett a családtagok szerepe is jelentős, hiszen ők azok, akik itthonról támogatják, biztatják a kint lévő hozzátartozójukat.

A kontingens tavaly október elején kezdte meg a felkészülést Kecskeméten, és november közepén sikeres zárógyakorlattal fejezte be azt az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Az állomány január 3-án vonult be Kaposvárra, ahonnan másnap a kontingens első fele, majd egy hét múlva a második fele is kiutazott Bosznia-Hercegovinába Füst Tamás ezredes parancsnoksága alatt.

1596017123

A műveleti területről hazacsoportosított katonák kint létét a törökországi puccskísérlet két nappal hosszabbította meg, így a tervezett július 16-a helyett 18-án tértek haza.

A visszafogadó ünnepségen Huszár János vezérőrnagy mellett Topor István ezredes, az MH ÖHP Művelet Irányító Főnökség főnöke is részt vett, a Logisztikai Ezredet pedig Szikszai László alezredes, parancsnokhelyettes képviselte. A rendezvény után látogatást tettek a Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelékben szolgálatot teljesítő katonáknál. A látogatás során tájékozódtak a helyzetről, a kötelék aktuális feladatellátásáról. Az MH ÖHP megbízott parancsnoka megköszönte az állomány felelősségteljes, áldozatos munkavégzését.

1596017123