Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helikopter-harcászati szimpózium Athénban

Szöveg: Bali Tamás ezredes |  2016. november 18. 8:19

Az Európai Védelmi Ügynökség idén Athénban rendezte meg a Helikopter Kiképzési Program szokásos éves helikopter-harcászati szimpóziumát.

1596023204

Mivel 2012 óta tagok vagyunk, Magyarország rendszeres résztvevője a szervezet éves konferenciáinak, a rendezvénynek tavaly éppen Budapest adott otthont. A konferencián való részvétel lehetőséget ad arra, hogy a résztvevő nemzetek képviselői átfogó képet kapjanak a Helikopter Kiképzési Program által koordinált harcászati és harcászati oktatói tanfolyamokról, a forgószárnyas gyakorlatok helyzetéről, valamint a végrehajtott gyakorlatok illetve a folyó missziók tapasztalatairól.
A magyar légierőt Bali Tamás ezredes (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis), Péter János alezredes (HM HVK Kiképzési Csoportfőnökség), Báldy Imre alezredes (MH ÖHP Légierő Hadműveleti és Kiképzési főnökség) és Daróczi Endre alezredes (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) képviselte.

A szimpóziumon magyar részről két előadás hangzott el: Bali Tamás ezredes a magyar helikopteres mentorcsoportok afgán helikoptervezetők mentorálása kapcsán szerzett tapasztalatairól, Daróczi Endre alezredes pedig a jövő év kiemelt nemzetközi helikopteres gyakorlatáról, a „Fire Blade 2017"-ről tartott előadást.

1596023204