Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helyőrség-parancsnoki találkozó

Szöveg: Csorba Katalin főhadnagy |  2014. február 16. 13:13

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Budaörsi úti laktanyájában a napokban a harmadik alkalommal rendezték meg a helyőrség-parancsnoki találkozót.

A találkozó házigazdája Kun Szabó István dandártábornok, Budapest helyőrségparancsnoka volt, aki a 2013-ban elért eredmények ismertetése mellett kiemelte az árvízi védekezésben érintett szervezetek között kialakult hatékony és eredményes együttműködést. Meglátása szerint az évente megrendezett találkozó elősegíti egymás képességeinek és kapacitásainak jobb megismerését, ezáltal szükség esetén a munkafolyamatok jobb szervezését és gördülékenyebb összehangolását.

A rendezvényen szinte minden fővárosi társszervezet képviseltette magát. A Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Főosztály vezetője, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság igazgatója, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának titkára, továbbá a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság munkatársai összegezték az elmúlt év tapasztalatait, és megvitatták az idei év lehetséges kihívásait, amelyekre a tavalyi sikeres együttműködés alapján bizonyára még felkészültebben és összehangoltabban tudnak majd reagálni.