Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Híradó szakfelkészítést tartottak

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2018. február 16. 8:14

Az MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred híradó katonái februárban megkezdték a rendszeres szakmai képzéseket Székesfehérváron.

1599181943
Az alakulat katonái rendszeresen tartanak felkészítéseket az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt katonai szervezetei számára. Számos szakterület munkájához szükséges a híradóeszközök működtetésének ismerete, de ennek elsajátítása és szinten tartása csak a megfelelő szakemberek segítségével valósulhat meg.

1599181943

Az ezred híradó szakállománya a napi híradó, informatikai feladatok ellátása mellett végzi ezeket a képzéseket, amelyek során a katonák elsajátítják az egyes híradó eszközök használatát, információvédelmi ismereteket, továbbá a segélykérés, a jelentés és a híradó-forgalmazás szabályait.

1599181944

A zászlóalj a saját szakkiképzése és a külszolgálatra való híradó felkészítések mellett igény esetén fogad oktatandó katonákat, így történt, hogy idén elsőként az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (MH CKELMK) állománya vett részt ilyen jellegű képzésen. A képzés során az MH CKELMK katonái felkészítést kaptak a saját szakfeladatuk ellátásához tartozó tábori híradó eszközök használatáról és üzemeltetési szabályaiból.

1599181944

Fotó: Révész Csaba