Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hogy mindenkinek szebb legyen a karácsony…

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző |  2019. december 16. 16:01

Kétszázhúsz nehéz sorsú gyermek írhatta meg karácsonyi kívánságokat tartalmazó levelét a Honvédelmi Minisztériumon keresztül a Jézuskának. A honvédelmi szférában dolgozóknak köszönhetően a vágyak majd valóra is válnak.

1596073851

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös adománygyűjtésre kérte a minisztériumokat idén karácsonykor, hogy a gyermekvédelem rendszerében élő gyerekek számára is szép legyen az ünnep. A besorolás szerint a honvédelmi tárca Fejér megye területéről kapott leveleket.

1596073851

Az ajándékokat Erdélyi Lajos, a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át jelképesen Mátrahalmi Tibornak, a Szociális és Gyerekvédelmi Főigazgatóság, Fejér Megyei Kirendeltség főigazgatójának, december 16-án, Székesfehérváron. A helyettes államtitkár úgy fogalmazott: ideje „visszaadni valamit a társadalomnak, hiszen olyan sokat kaptunk tőle." Mint mondta, az ajándékokat a minisztériumban dolgozók egyénileg, vagy csoportokba szerveződve szerezték be, és csomagolták be névre szólóan a gyerekeknek.

Hazánkban huszonháromezer gyerek él a gyermekvédelem rendszerében. Közel kétharmaduk nevelőszülőknél, 7500-an pedig különböző intézményekben.

1596073852
Címkékkarácsony