Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi ünnepség a szarajevói magyarokkal

Szöveg: Nagyné Iglódi Márta alezredes | Fotó: a szerző |  2019. december 16. 15:04

Mézeskalács illata lengte be a szarajevói Butmir tábor magyar házát a Bosznia-Hercegovinában lévő magyar közösségek tagjainak köszönhetően. Karácsony közeledtével a műveleti területen szolgáló magyar katonák igazi meglepetésben részesültek, amikor a Magyar Polgárok Egyesület közel kétszáz mézeskalácsot adott át ünnepélyes keretek közt.

1596073850

Az Egyesület képviseletében Váradi Tünde, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának vezetésével érkezett csoport látogatásának fő célja volt, hogy a családjuktól távol lévő katonák életébe – ha csak egy pillanatra is – be tudják csempészni a karácsony illatát. Mint mondta, az egészen apró gyerekektől az idősebbekig mindenki összefogott, és örömmel vett részt az ajándékozási kezdeményezésben. Emellett öröm volt minden perc, amit a munkálatokkal töltöttek, az ünnep szelleme áthatotta a mindennapokat.

Az egyesület köszönetét fejezte ki, hogy rendezvényeik végrehajtásához a magyar katonák támogatást nyújtanak. Elmondása szerint mindig kiváló kapcsolat volt a Butmir táborban szolgáló katonák és az egyesület között, és reményét fejezte ki a további sikeres együttműködésre.

1596073850