Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hogyan védekezzünk a veszélyes és mérgező anyagok ellen?

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. november 6. 13:22

Az erős békéje saját erejében, a gyenge békéje az erős akaratában van – mondta dr. Orosz Zoltán altábornagy Budapesten, a Belügyminisztérium márványtermében november 6-án, kedden.

1595944215

„A felmerülő kihívásokra a többnemzeti összefogás, a feladatok és képességek együttműködő megosztása lehet a jó válasz" – hangsúlyozta Orosz Zoltán a Belügyi Tudományos Tanács, az MH Honvédkórház és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közösen szervezett, veszélyes és mérgező anyagok elleni védekezésről szóló konferencián.

A Honvéd Vezérkar főnökhelyettese hozzátette: az erőforrások szűkössége és az egyre speciálisabb veszélyforrások megkövetelik a különböző állami szervek és államok együttműködését.

Az altábornagy elismeréssel szólt a konferencia szervezőihez, amiért ennek a szükségszerűségnek a tudatában állították össze a konferencia programját.

„A tudás megosztása ugyanis a gyakorlatban elvégzendő közös munkának a megalapozása" – mondta, s ennek a mostani konferencia is fontos mérföldköve.

Orosz Zoltán felhívta a résztvevők figyelmét a honvédség mobil biológiai laboratóriumára, amely Európában egyedülálló technológiai képességet biztosít hazánk számára.

1595944215

A veszélyes és mérgező anyagok felderítésének, semlegesítésének és a következmények felszámolásának egészségügyi és katasztrófavédelmi feladatai címet viselő konferencia második napján, november 7-én a résztvevők a laboratóriumot tartalmazó konténer működéséről is láthatnak bemutatót a Honvédkórház Tünde utcai Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Központjában.

Fotó: Galovtsik Gábor