Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd kadétok a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Faludi Miklós főtörzsőrmester |  2018. április 19. 7:45

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral együttműködésben álló szakgimnáziumok honvéd kadét növendékei közös alaki foglalkozáson vettek részt a Petőfi-laktanyában.

1599185402
Két nap leforgása alatt közel 150 diák fordult meg a laktanyában, hogy a Kiképzési Főnökség állománya, Krajcár Dániel hadnagy vezetésével alaki fordulatokra, alakzatok megalakítására és egyöntetű mozgásra tanítsa őket.

A fiatalabbak most tanulják, csiszolják a mozdulatokat, míg az idősebbek már az érettségire készülnek. A katonai alapismeretekből érettségiző diákoknak alaki fogásokból is számot kell majd adniuk a szóbeli vizsgán, ezért a tömbösített foglalkozásokon talán ők gyakoroltak a legtöbbet.

1599185403
A kiképzésen az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum, a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium, a Than Károly Ökoiskola, Gimnázium és Szakgimnázium, illetve a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium honvéd kadét hallgatói vettek részt.

A diákok a foglalkozás mellett ízelítőt kaptak a különleges díszelgő csoport feladataiból, megtekintették a laktanya egyes részeit, illetve a katonák közelsége, a személyes kontaktus minden bizonnyal pluszmotivációt adott sokuknak a katonai hivatás választásához.

1599185403
Fotó: a szerző felvételei